Jeanette Zinkan

Jméno vám asi nic neřekne. Ale co když napíši, že to byla ona, která proslavila oblečení z PVC. Že tato žena vynesla fetišistický oděv z temných skříní do hlavního módního proudu. Že její oděvy nosí většina velkých rockových a popových hvězd, jako třeba Madonna. Že tato dáma uvedla na světla ramp jména jako Dita von Teese či Annie Sprinkle. Stále nic? Pak je na čase vám tuto výjimečnou osobnost představit. Dolijte si sklenku vína, chopte se kávy a nechte se vtáhnou do světa ženy, která se proslavila pod přezdívkou Mistress Antoinette.

Kdo tedy vlastně byla tato zvláštní žena? Souhrnem lze říci, že byla módní návrhářka, vydavatelka, filmová producentka, producentka (nejen) fetiš plesů/akcí a spisovatelka.

Mezi její velké úspěchy se počítá založení společnosti Versatile Fashions, která funguje dodnes (odkaz na konci článku) a stále vyrábí špičkové korzety. Avšak to, co společnost nejvíce proslavilo, byla série PVC korzetů s velice úzkým (vosím) pasem, které se staly součástí hlavního módního proudu a byly prvními pravými korzety, které se dostaly na módní mola a pulty obchodů Victoria´s Secret.

Netrvalo dlouho a oblečení od Versatile Fashions se dostalo i na televizní obrazovky a to formou videoklipů, jelikož módní kolekce Mistress Antoinete nosila většina „kontroverzních“ hvězd 80.let minulého století a tak je to mu až do dnešních dnů. Oblečení od Versatile Fashions se stalo běžnou součástí produkce videoklipů.

Společně se svým mužem Dr.Dickem Zinkanem (aka Master Zorro) vydávala časopis o exotickém životním stylu. Časopis nesl název Reflections a byl vždy plný aktualit z oblasti fetiše a BD. Ruku v ruce s časopisem šla i filmová BD produkce, která se v 80.letech minulého století počítala k porno špičce. Za svou filmovou a vydavatelskou produkci byla rodina Zinkanů pravidelně cílem žalob a pokusů o trestní stíhaní.

Jeanette také v Los Angeles pořádala mimořádná setkání, či spíše akční plesy pod názvem Dressed to Thrill Ball. Nejvýraznější byl asi ten z roku 1997, který odstartoval raketovou kariéru Dity von Tesse, pro kterou byla Jeanette velkou mentorkou a učitelkou.

Mezi blízké přátele, které Jeanette měla, se počítá i velice výrazná „dáma“ se jménem Veronica Vera (nic vám to neříká – inu pak upřesním, že se jedná o ženu, která veřejně prosazujeme myšlenky cross-dresingu jako něco zcela běžného a normálního). Jak je tedy vidno, byla mistress Antoinette opravdovou celebritou v rámci fetiš a BD scény.

Jak už to však bývá, ne vše je ideální, a tak i když byla Jeanette velice úspěšnou podnikatelkou a vším ostatním, nedokázala zvládnout svůj vztah ke své dceři Tiffany, která matčinu kariéru vždy považovala za překážku své snahy žít „mimo“ a normálně.

V roce 2006 zemřel Jeannettin manžel po dlouhé a vleklé chorobě. Dva roky na to Antoinetta oficiálně odešla ze světel ramp a fetiš scény, bylo jí 70 let. Ale i její závěr života nebyl snadný, neboť byla postižena Alzheimerovou chorobou. A tehdy se naplno projevilo to lepší z fetiš světa. Rodinná přítelkyně Veronica Vera totiž zorganizovala sbírku na léčbu zpomalující účinky choroby a ke spolupráci přemluvila i Jeannetinu dceru Tiffany.

Úspěch to byl ohromující, kampaň předčila očekávání i těch největších optimistů. Dary přišly od milionů lidí a nejen dary, ale miliony děkovných dopisů, ve kterých lidé psali, jak se díky Antoinettě změnil jejich vlastní život k lepšímu. Všechny tyto zprávy dokázaly krátce před smrtí usmířit matku s dcerou.

Po smrti své matky se Tiffany veřejně vyjádřila takto: Měla jsem celý život pocit, že všechny aktivity mé rodiče jen vysávaly a byly jen prázdnou iluzí. Když táta zemřel a máma byla ponechána svému osudu, myslela jsem si, že celá matčina kariéra byla utopická fantazie a prázdná bublina. Ale lidi kolem ní na ni nezapomněli a nyní se ukázalo, jak velkému množství lidí moji rodiče změnili život k lepšímu. Díky tomu všemu si opět své matky vážím a vidím, že matka dokázala pomoci víc lidem než kdokoliv jiný. I když přitom chodila v kočičím obleku (catsuit) a na 20 cm podpatcích.

Dá-li se život této dámy nějak shrnout, pak snad takto: Antoinette je osoba, která je nejvíce zodpovědná za to, že vynesla fetišistický oděv z temných skříní na světlo, čímž podnítila představivost veřejnosti.

Mimochodem, životní motto měla také zajímavé: (abyste je plně pochopili, jen podotknu, že milovala vážnou hudbu) – Zvuk mužského škemrání u mých nohou je pro mé uši jak óda od Mozarta.

Nu, a kdo by se chtěl podívat, co dělá značka Versatile Fashion, ať použije odkaz níže:

https://www.versatilecorsets.com/

Pro opravdové gurmány tu mám ukázku z BD produkce této výjimečné dámy. Film je z roku 1988 a nese název Rubberist Trans Maid & Nurse.

A aby toho nebylo málo, mám tu i jedno celé číslo časopisu Reflections z roku 1981

Sepsal, přeložil, sestavil Váš Ferculi

Napsat komentář