Nikdy nebo navždy

Svět BDSM je stejně tak kouzelný jako zrádný. A nemyslím tím zrovna různé „herní“ techniky, ale emoce a vztahy. Dost často čtu a slýchám o tom, že ten a nebo ta s tím končí a jdou od toho…navždy. Jenže ono to nejde…

Lidé se rozhodnou opustit svět BDSM z různých důvodů. Nejčastěji z důvodů emočního zklamání či ze zoufalství, že nemohou najít ideálního partnera. Ovšem opustit ten náš svět není prakticky možné. Možná my teď bude někdo oponovat, že to lze…ano lze, na krátko..na pár měsíců či týdnů, ale nikdy ne trvale, aniž by to nezanechalo nenapravitelné následky.

Určitě si říkáte „Ten je zase chytrý“ či „Jak to může vědět“…Jednoduše. Před lety jsem to také zkusil a byl to pád do temnoty bez naděje a návrat zpět byl horší než lézt nahý na Annapurnu…a také to vidím všude kolem sebe..ty vzlety a pády…a snahy „zmizet“. Jsou zničující. Zničující pro nás samotné.

Proč tedy nelze tento náš svět tak snadno opustit?…Je to jednoduché. Protože je naší přirozeností…ten svět není žádná umělá droga, kdy můžete jít na odvykačku…není to ani nemoc, kterou lze tabletkami vyléčit, není to kus oděvu, který můžete jen tak vyhodit, není to práce, kterou můžete změnit…..Jsme to my sami…naše vlastní já.

A proto nelze ten náš svět opustit jen tak. Jediná cesta ven je totiž zcela vyhořet a nebo zapřít sám sebe a lhát si, že mne běžný vztah uspokojí…neuspokojí…víte to sami…jen Vás to zničí jak po stránce psychické, tak i osobnostní…přestanete to být VY sami, změníte se ve stín sebe sama…. a přesto to zkoušíme a tak ničíme vše a všechny kolem sebe, včetně nás samotných.

Takže pokud si právě říkáte, kašlu na to…jdu od toho..tak se na chvilku zamyslete před čím to vlastně chcete utéci…není to totiž náš svět, před čím chcete utéci…jste to jen VY sami..a sami před sebou neutečete…Vždy je možnost začít jinak a lépe a je jedno jestli jste dostali emoční ránu a nebo Vás trápí něco jiného…vždy lze náš svět přizpůsobit…Tak na to myslete a žijte podle toho. Protože to jediné co stojí mezi novou šancí a ztrátou všeho…jste jen VY sami….protože to jediné co nelze změnit je smrt…vše ostatní je ve Vašich silách.

Lehké rádoby emoční pobídnutí sepsal Váš Ferculi

Napsat komentář