Email…hovor…klapka…. ááá akce….

Několik z Vás se na nás obrátilo s dotazem, jestli by nebylo možné vydat článek o tom jak probíhá celé focení krok za krokem…od prvního kontaktu až po poslední snímek….Inu proč ne….Rád Vám vše přiblížím co nejvíce a doufám, že i co nejlépe 🙂 Ale rovnou říkám, tenhle článek nebude krátký…takže se pohodlně usaďte, dejte si k tomu třeba svůj oblíbený drink…a pojďme na to….

Zpětná vazba

Jakmile obdržíme Vaši objednávku, přijde Vám od nás email s dotazem, kdy se Vám hodí provést první telefonický kontakt a na základě toho Vám zavoláme.

První kontakt

Při prvním telefonickém kontaktu si  s Vámi projdeme celou objednávku a vyptáme se Vás na vhodný termín, kdy chcete fotit. Podle toho co máte ve své objednávce (tedy co navíc jste si tam přidali) buď navrhneme osobní setkání pokud je to v rozumném dosahu a nebo videohovor skrze skype, whatsapp nebo jinými prostředky při kterém s Vámi vše projdeme do detailů a vyptáme se na všechny podrobnosti.

Druhý kontakt – schůzka nebo videohovor

Termín už máme takže jdeme jednat o Vaší vizi. Projdeme s Vámi do detailu jaká je Vaše představa. Od líčení až po scénu a oblečení. Pokud máte v objednávce riggera, tak si domluvíme i druh vázání a budeme se Vás vyptávat na Váš zdravotní stav…tedy přesněji řečeno, jestli nemáte nějaké fyzické omezení (tenisový, loket, vypadávací koleno atd.) protože náš rigger je človíček zodpovědný (někdy až moc….) a nenechává prostor pro nečekané události.

Tak Vás tu vítáme…..

Vše se domluvilo a Vy jste dorazili k nám na ateliér….První co uvidíte bude dobrá parta usměvavých lidí…vizážistka, fotograf a pokud jste chtěli…tak i rigger….Vše se s Vámi znovu projde a případně doplní o nějakou invenci….Dáte si kafíčko nebo limču a v klidu se převlečete a vezme si Vás do parády vizážistka…učeše, nalíčí, upraví, vyladí…a věř te mi, že se bude cítit jako nějaká hvězda….až budete upraveni, tak si Vás fotograf prohlédne a případně doladí požadavkem na vizážistku drobnosti kvůli dopadu světla, nasvícení a všechny ty drobné odborné řeči, co fotograf dělá…..Dalším na řadě je rigger….tedy pokud jste jej chtěli…Na tom je nyní jedna z nejtěžších věcí….Uvolnit Vás…dát Vás do klidu a pohody, protože jen tehdy se nechá správně vázat a vytvářet to co požadujete….Náš rigger je v tomto strašný detailista….Neustále s Vámi komunikuje a neustále se ujišťuje, že je vše v pořádku…Ale je třeba mu to prominout, neboť je to nutné…bezpečnost je totiž na prvním místě.

ááá Akce….

Máme na líčeno, upraveno, svázáno či odvázáno a nastupuje fotograf…ten si Vás nastaví do požadované scény a začne fotit…vytvoří první tzv. nástřelovou sérii…a když se mu vše líbí po jeho stránce..začne se fotit na ostro….

Pauza prosím!

První snímky máme odfocené a jde se dál…na malý odpočinek….upraví se líčení, vyladí scéna, občerstvíte se, předělá se vázání, probereme jak se Vám vše líbí…takový malý poločas

ááá Akce prosím!

A jde se na další sérii snímků…..A tak to jde celý den…tedy pokud máte velké focení 🙂

…končíme!

Máme po focení…Vy se o nic nestaráte…my vše uklidíme, pobalíme….a když si budete přát, tak Vás i odlíčíme…Domluvíme se Vámi na předání hotový fotek….a když nikam nespěcháte, tak dáme ještě jedno kafíčko nebo limču a pokec jak se Vám to líbilo nebo nelíbilo….

A zapomněl jsem....

To hlavní….vždy si na focení vezměte dobrou náladu…ta je nesmírně důležitá….a strach a obavy nechte doma 🙂

A ještě jedna drobnost na závěr…Je jedno kdo jste, je jedno kolik Vám je let, je jedno jaký tvar má Vaše postava, je jedno jestli jste LGBT, TV, TS, Sissy, Dom či sub….u nás předsudky neplatí….pro ty tu není místo…..jakmile překročíte práh našeho ateliéru, patříte mezi nás…jste součástí naší komunity….

V tomto článku se docela slušně rozepsal Váš Ferculi

 

 

One thought on “Email…hovor…klapka…. ááá akce….

Napsat komentář