Outdoor je adrenalin i riziko

Pro vážné zájemce organizujeme i focení outdoorové—tedy venkovní, ať už v přírodě, na zřícenině, louce jednoduše řečeno kdekoliv.

Myslím si, že jste si všimli, že outdoor focení je o něco dražší než ateliérové. Důvod je prostý – je to nákladnější. Musíme vybavení přivést  na místo určení, vše potřebné sbalit, přestěhovat a po focení to zas stěhovat zpět. I riziko poškození věcí je v přírodě větší než v ateliéru a to všechno se pak promítne do ceny služby.

A aby toho nebylo málo nese  sebou focení venku ještě řadu dalších menších i větších rizik.

Riziko první – Počasí

Tak tohle je asi samozřejmé. Bez dobrého počasí, není venkovní focení možné a i když si vše hezky naplánujeme, příroda může mít jiný názor a je rázem po všem. V takovém případě se s Vámi domluvíme na jiném termínu.

Riziko druhé – Né vše je možné

Na rozdíl od ateliéru, kde je čas a klid je venkovní focení o poznání větší divočina. Líčení v terénu, úpravy stylů v terénu jednoduše řečeno těžká terénní práce 🙂 Ale má to své limity. Jsou věci které venku neuděláme, nemůžeme dosvěcovat pokud si sebou nepřivezeme silný agregát, nemůžeme ladit pozadí – vzhled krajiny opravdu změnit nedokážeme a mnoho dalšího. A nápady navíc, na které sebou nemáte věci, se realizovat nedají.

Navíc jsem omezeni i tím co lze venku fotit. Vázání ke stromu – to ano….Spanking už raději ne. Nikdo nechce zakončit den na policejní stanici a vysvětlovat, že jsme se opravdu nedopouštěli činu týrání, ublížení na zdraví a dalších chuťovek.

Riziko třetí – Lidé, lidičky a náhodní kolemjdoucí

I když si vyberete sebe víc odlehlé místo. I když víte, že na tom místě celý rok nikdo nikdy není. Tak jako na potvoru se přímo na scéně vyhoupne NĚKDO…Ten někdo je cizí, nemá tam co dělat, vlastně nemá tam vůbec co dělat, ale objevil se……A tehdy to začíná. Každý člověk, totiž reaguje jinak na to co uvidí. Pokud nás chytí ve fázi příjezdu, tak je to dobré, ale když nás zastihne zrovna ve fázi, kdy bude rigger dokončovat svou práci a fotograf ladit aparát….Nu…tak tehdy je to na náhodě a rychlé a reakci…a taky je to jen na Vás, jestli se bude pokračovat nebo ne.

Riziko čtvrté – Šmírák, moralistické individuum, puritánská rodinka a jiné další bytosti

Ačkoliv by se dalo říci, že by tyto lidské bytosti měli patřit do předchozího bodu rizik, není to tak. Tito všichni totiž mají společnou jednu věc…když se objeví…focení ihned končí.…. A to nejen z důvodů, že tito lidé mají tendenci si vše fotit a pak ihned cpát na síť, ale navíc mají ještě dvě nepříjemné vlastnosti…pohotový telefon s číslem na policii a tendenci bránit nám konfliktně v odchodu. A na rovinu, příjezd policie není dobrý. To je totiž na pěknou pokutu a správní řízení nebo i něco horšího.

Závěrem bych chtěl říci už jen toto:

Pokud chcete fotit outdoor, vždy to s námi předem konzultujte, jelikož je spousta dalších omezení a rizik, která my nepodstoupíme….typickým příkladem je třeba vázání na rizikovém místě jakou jsou výšky, plovoucí předměty a tak dále. Berte prosím vše zdravým rozumem. Outdoor focení je sice adrenalin, ale i riziko, které může být větší než jste čekali a nést sebou velmi nepříjemné následky.

 

Sepsal Váš…Ferculi

 

Napsat komentář