….bodrý strýček

Dost často si po ránu koupím cestovní kávu na pumpě…taková klasika asi pro dost z nás. Přijdete, zaplatíte, vezmete si kávu a hurá na cestu, do práce nebo kamkoliv jinam. Po mnoha letech dřiny a odříkání mám já osobně už vytipovanou pumpu kam si jezdím pro kávu nejvíce, znají mne tam, obsluha je hodně milá, všechny tam znám jménem a celkově už  po těch letech je to taková přátelská skoro až domácí atmosféra…..až do dnešního dne…..

Dnes totiž byla změna…respektive objevila se za pultem nová tvář…..taková nevýrazná, unuděná tvářička čučící do mobilu a s vizitkou na které se skvěle vyjímal nápis…brigádnice.

Jsem zvyklý vstoupit, pozdravit a očekávat odpověď, jenže dnes nic….žádná odpověď na pozdrav, žádný přátelský úsměv…nestalo se vůbec nic.

Přijdu k pultu, nadýchnu se a….nebesa se otřásla, zazněl hrom a upřel se na mne pár očí metajících blesky…..brigádnice se odpoutala od mobilu a než jsem cokoliv řekl…..Prohodila: Moment! No prohodila spíše to vykřikla. Zarazilo mne to a současně popudilo. Co na mne má co řvát smrádě jedno. Brigádnice si vytáhla velký list papíru na kterém byla spousta poznámek….chvilku do něj koukala a pak prohodila…Co z toho jste vy? A otočila papír na mne….A já se nestačil divit, na papíru byli poznámky o stálých zákaznících a co chtějí, jak obvykle vypadají a jestli si chtějí nebo nechtějí obvykle povídat….

Brigádnice měla naprosto přesný rozpis…a já tam našel sebe….v kolonce: Bodrý strýček…bere si kávu a pořád se tlemí, jak kdyby byl vadný. Ukázal jsem na kolonku prstem. Brigádnice zvedla oči a povídá mi: Jsem si to myslela, fakt vypadáte jak úchylný vadný strýček…..Tady máte kávu a moment…vidím tu, že povídat si většinou nechcete…takže můžete jít…… a zase se zahleděla do mobilu.

To jako fakt? Odešel jsem….s kávou….a bez výtlemu…tedy jen ke dveřím. Pak jsem se začal smát na celé kolo….je dobré vědět jak Vás vnímá okolí a i když to někdy není příjemné zjištění….hodí se to znát 🙂

Sesmolil Váš bodrý strýček Ferculi

 

 

 

 

 

Napsat komentář