Historia magistra vitae

Neboli Historie je učitelkou života. Tento název jsem použil z prostého důvodu, mám historii rád a to nejen tu všeobecnou, ale i tu, která mne váže ke světu pestrých her a nečekaných prožitků. Historie nám předkládá možnost studovat minulost pro zlepšení budoucnosti a vyhnout se tak opakování chyb.

Historie dnes však většinu lidí spíše obtěžuje a tak jí opomíjejí a pak náhle objevují již tisíce let objevené. Přitom člověk, který nezná svou vlastní historii, je na nejlepší cestě zahnat sám sebe do záhuby opakováním omylů, které se již staly.

Historie nám tak dává jakýsi návod a soubor faktů a pravidel, které nám mohou v našich životech výrazně pomoci…a tady je kámen úrazu…pravidla…slovo, u kterého mám pocit, že se stává spíše nadávkou než přínosem…kdy pouhé jeho vyřčení v komunitě vyvolává vlnu odporu, jelikož a jak mi bylo již mnohokrát řečeno..pravidla se neuznávají, protože přeci já jsem individuální a všechno dělám po svém a odmítám se nechat pravidly omezovat….Ale jistě…buďte svoji…to je dobře..pro rozvoj kreativity her, je to skvělé…ale v jednom se mýlíte…i Vy individualisté dodržujete pravidla, tedy pokud máte rozum v hlavě….. a i když je možná jako pravidla nevnímáte a nevíte jak se jmenují, měli by být součástí Vašich životů a her….a právě na ty nejzákladnější se dnes podíváme….

Většina z nich pochází z anglických výrazů a tak je uvádím i v tomto tvaru, jelikož české označení bývá, ještě méně známé, než to anglické 🙂

Svatá trojice nebo také Pravidlo třech – jedná se o nejzákladnější pojem, který vyjadřuje zodpovědný vztah nejen k BDSM hrám..vychází z anglické zkratky SSC – Safe, sane, consensual – neboli Bezpečně, rozumně a se souhlasem.
Tyto tři prosté pojmy shrnují vše…vše naprosto nejzákladnější co nás odlišuje od domácích násilníků, magorů, šílenců a jiných výlupků o kterých pak tak rádi informují média.

Pravidlo STOP (anglicky SF – safeword)…pravidlo stopky nebo též bezpečného slova (či zvuků pokud je nasazen roubík) by mělo být také absolutním základem. Jedná se o slovo, které když zazní tak, zábava ihned končí….ať už tím, že se dostává za požadovanou hranu nebo tím, že se děje něco nepěkného….STOP slovo by mělo být vždy tak odlišné a přitom tak jednoduché, aby bylo snadno zapamatovatelné a přitom nedalo žádný prostor pro jiný výklad, jakože by mohlo být součástí hry….totéž platí pro zvuky pokud je nasazen roubík…série zvuků by měla být naprosto nezaměnitelná s požadovaným užíváním si hry….

Pravidlo BP (be prepared) neboli vždy připraven…ale bližší je v tomto významu ekvivalent…čekej nečekané….toto pravidlo nám říká, že bychom vždy v dosahu délky paže měli mít připravené nástroje pro okamžité vyproštění a základní ošetření partnera….patří sem třeba bezpečné nůžky na stříhání lana, chladivý gel, sprey na odřeniny a vše ostatní….jelikož můžete mít za sebou tisíce her a partnera znát jako své boty…ale náhoda je zmetek…a občas se dějí věci nečekané a partner může reagovat i na běžnou věc zcela jinak než doposud vždy reagoval….

A teď jedno naprosto historické, dnes už snad ani nepoužívané pravidlo…

FFD (fem to fem duel)…tato zkratka se dá dnes přeložit jako souboj domin….v dřevních dobách komunit (bavíme se cca o 70.letech), kdy skupiny byli poměrně silně uzavřené, ale přesto spolu byly skrze privátní akce ve velmi čilém kontaktu, byl počet sub mužů silně omezen (komunita se rozrůstala pomalu) a většinou se dost mezi s sebou znali….takže výběr nebyl moc velký, pokud se však ukázal na akci samostatný sub muž-nováček…docházelo právě k FFD…proto si už tenkrát dominy dávaly velmi záležet na své vizáži a ta, která se dokázala lépe předvést, prokázat větší styl, úroveň a vystupování…obvykle toho volné subíka získala 😀

Nejen historicky se vyjádřil Váš Ferculi

Napsat komentář